Spilletider og klasseinndeling

G12 Født 2005 og 2006 A- og B-sluttspill 1×18 min
G14 Født 2003 og 2004 A- og B-sluttspill 1×18 min
G16 Født 2001 og 2002  A- og B-sluttspill 1×23 min

A:finaler  J/G 12-14 2×13 minutt. J/G16 2×15 minutt.
Mini og 10/11 årsserie: Det spilles aktivitetsserie, ingen kåring av klassevinner. Mål telles, men settes ikke opp tabell og kåres ingen vinnere.
Mini: 4 spillere ,målvakt er med i angrep.
10 års- og 11 årsserie: 5 spillere +målvakt, senket målhøyde.

Det spilles etter regler fra Norges Håndballforbund
Ved draktlikhet bytter det lag som står oppnevnt sist i kampoppsett
Lagene har selv ansvar for å ha med reservedrakter/vester
Ingen spillere kan spille på mer enn ett lag i samme årsklasse
Det lag som står først i kampprogrammet står på venstre banehalvdel for banesekreteriatet, og tar avkast
Alle lag må være klar på ved banen 5 min før kampstart
Det er ikke tillatt med lag-timeout
Kamper stoppes bare ved skader
Begge lag må stille med matchball
Det tillates å bruke inntil 15 spillere pr kamp

Spillesystem

I klasser med A og B sluttspill settes lagene opp i grupper med 4-6 lag. Det spilles innledende serie fredag og lørdag før cupen avsluttes med A og B sluttspill lørdag/søndag. Ved få påmeldte lag i en klasse blir hele cupen avviklet som en serie. Rekkefølgen i seriespillet avgjøres slik:
1. Plassering avgjøres etter poengtallet (2 poeng for seier, 1 poeng for uavgjort).
2. Ved poenglikhet er innbyrdes oppgjør avgjørende for plasseringen.
3. Ved poenglikhet i innbyrdes oppgjør er antall scorede mål avgjørende.
4. Hvis antall scorede mål også er lik er målforskjell.
5. Hvis det fremdeles er likt avgjøres rekkefølgen ved loddtrekning.

Rekkefølgen i sluttspillet

Ved uavgjortresultat ved full tid i sluttspill avgjøres kampen på golden goal (første mål vinner) i inntil 5 min. Overtidsspill settes i gang etter myntkast. Dersom det fortsatt er uavgjort, avgjøres kampen ved loddtrekkning på banen av dommer/sekreteriat.

Spilleberettigelse

En spiller må være medlem av det idrettslag vedkommende representerer. Dispensasjon gitt av forbund eller region gjelder i turneringen. Det tillates tre dispensasjonsspiller pr kamp. Dispensasjonsbekreftelse fra egen region må medbringes, og leveres hovedsekreteriat.

Premiering

Alle spillere premieres i mini og 10/11 årsklasse.
I klassene 12-13-14 og 16 er det lagspremie til finalelagene i A sluttspill og vinner i B sluttspill. T skjorter til vinnere i A sluttspill.

Jury

Jury består av tre personer.; en representant fra arr.klubb og representanter fra deltagende lag.

Protester

Eventuelle protester leveres hovedsekreteriat 10 min etter kampslutt. Protestgebyr 500,- leveres samtidig med skriftelig protest underskrevet av begge lags ledere og en av dommerne. Protestgebyret tilbakebetales hvis protesten taes til følge. Juryens dom er endelig og kan ikke avgjøres.

Alkohol og rusmidler

Under turneringen og på reise til og fra turneringen er alkohol og rusmidler strengt forbudt. Lag som ikke overholder forbudet vil bli rapportert.

Orden og oppførsel

Det er mange spillere og ledere som samles i turneringen. Vi vil be alle ta ansvar slik at det holdes orden i garderober og i området rundt hallen. Vi forventer også at det holdes god orden på skolene. Minst en voksen skal overnatte sammen med laget.