Vår historie

 
2007:
Rørosvolley organiseres av ivrige frivillige volleyballspillere som bor på Røros. En fin sommerdag på gjøsvika i 2007 dukket ideen opp om å prøve å spille volleyball. Den gangen ble det på plena til Hans Oddvar Stuenes, og med et badminton nett som allerede sto oppe etter at ungene hans hadde spilt tidligere på dagen. Dette ga mersmak og det ble noen tilfeldige økter på plena utover denne sommeren. I løpet av sommeren oppgraderte Hans Oddvar «bana» med et rett volleyballnett. Det ble laget hull i plena med spett og stolpene plantet i jorden. Pent festet med barduner i jorden og husveggen. Slik ble det noen år…
 
 
   

 
2010
I slutten av 2010 ble det bygget ny flott flerbrukshall på Røros. Verket Røros. Vi ble nysgjerrig på hallen og muligheten for å spille volleyball inne. Våren 2011 startet vi med treninger hver søndag. Vi har arrangert flere turneringer i Verket, noe som har vist seg å være attraktivt for spillere i og utenfor fjellregionen. Framover skal vi ha en høst turnering og en vår turnering hvert år.
(Filmen er laget av Cornelis Flohr)
 
2012
Volleyballinteressen økte år etter år. Sommeren 2012 og 2013 fant vi ut at vi ønsket muligheten for sandvolleyballbane på Røros. I 2013 hadde vi fult fokus på å få på plass en sandvolleyballbane, og med Sparebank1, Rørosbanken, Gjensidige-stiftelsen, Skottsmaskin, Røros idrettslag og Røros produkter på laget, så ble denne realisert i 2014. Ikke bare en, men tre baner! Første ute trening var 28.mai 2014. Første sandvolleyballturnering på Røros 14. juni 2014. Dette er sannsynligvis historiens først sandvolleyballturnering på Røros? 10 lag deltok, og det var strålende vær.
 
2015
Gjennom disse årene har det deltatt mange interessante folk med forskjellig volleyball bakgrunn. Folk fra Røros, Haltdalen, Lierne, Os, Tynset, Sortland, Oslo, Nederland, Frankrike, Somalia, Etipoia, Afghanistan med flere har vært fast på trening. Vi har lært mye om volleyball fra disse, noe som har skapt enda større interesse. Så den siste tiden har vi hatt ønske om å øke egen kompetanse og gi yngre i regionen muligheten for å prøve volleyball på en lærerik måte. Her har vi fått med volleyballforbundet på laget. 4 og 5 Mars var volleyballforbundet på besøk på Røros. Onsdag 4. mars hadde de informasjonsmøte til alle volleyballinteresserte i fjellregionen. De som deltok fikk også en praktisksmakebit på minivolleyball. Røros fikk en rekrutteringspakke som inneholdt 20 baller, longnett og diverse tilbehør denne kvelden.
4. mars hadde volleyballforbundet informasjonsmøte
5. mars fikk 150 elever fordelt på 5-7 trinn sitt første møte med minivolleyball
5. mai 2015 var første minivolleyballtrening for 5-7 trinn
23. mai 2015 deltok 7stk fra fjellregionen på trenerkurs minitreneren på Røros
 
 

2016
16. januar 2016 arrangerte vi den årlige volleyballturneringen på Røros. Vi får fremdeles gode tilbakemeldinger på arrangementet, og det er godt oppmøte. Vi har bestemt oss for at januar vil være en passende måned for å ha en årlig turnering. Nytt i 2016 var også at vi introduserte minivolleyball for idrettskolen. Her fikk ca 100 barn i alderen 5-9 år prøvd volleyball. Virket som dette ga mersmak både for trenere og barn, og vi vil satse på fast innslag hos idrettskolen fra høsten 2016.

Fra januar 2016 startet vi også med treninger for flyktninger. Dette i samarbeid med Røros kommune og Verket. Hver torsdag deltok 30 til 40 flyktninger på volleyball mellom 13:30 til 15:00. Dette som en del av introprogrammet til flyktninger. En del av disse har fått økt interesse for volleyball, og begynte også å delta på søndags treningene.

Fra januar 2016 startet vi ogs med treninger for 4H Viken. En av aktivitetene rørosvolley har jobbet med i forbindelse med rekruttering av yngre spillere er tilbudet til 4H. Viken 4H skulle til Berkåk på årlig natt turnering i Mars. I den forbindelse fikk vi tilbud om å holde 5 treninger til Viken 4H. Noe som passet perfekt for å få praktisert den nye trenerkurs utdanningen til 2stk i rørosvolley. Før disse treningene startet var det 3stk mellom 9-19år som var sikker på at de ville delta på denne turneringen. Etter å holdt 5 treninger var det 14stk som meldte seg på turneringen. De som deltok var storfornøyd med det de opplevde i Berkåk, og kunne reise hjem igjen med historiens beste resultat for ei volleyballturnering for Viken 4H. Sulten på enda mer volleyballkunnskap så har de bestilt faste treninger hvert år framover. Vi skal ha 6stk inne treninger før sommeren, og minst 2 treninger ute på sandbanene på øra før de skal på ny leir 23. juni. 17 til 19 mars 2017 er rørosvolley også booket i sammenheng med 4H leir på Røros. Det er viktig å påpeke at medlemmene i 4H selv velger aktiviteter de skal holde på med. Og moro for rørosvolley at de ønsker mer volleyballaktivitet etter de 5 første treningene vi hadde.

Med disse aktiviteten har vi sett god nytte av trenerkurset som ble tatt. Og ønsker å utdannes mer og flere.
 
 
I mai 2016 ble vi også medlemmer av Røros Idrettslag. Dermed skiftet vi navn fra Rørosvolley til Røros IL Volleyball.
Som medlemmer av idrettslaget meldt vi på et 3. divisjonslag i serien og er nå dermed en del av seriesytemet i Trøndelag. Ved slutten av 2016 lå vi på andreplass med kun en tapt kamp. Dette er vi særdeles fornøyde med.
Det har også være mange på treningene våre og det ser ut til at rekurtteringen er på opptur.
 
Det siste vi gjorde i 2016 var å delta på grendaturnering i Ålen. Den vant vi som seterbygda Røros og kunne dermed fornøyd returnere hjem etter å ha tatt tilbake "pokalen" fra Haltdalen.

 
2017
 
Vi har i første måned av 2017 rukket å utrette en del. Vi har arrangert den årlige turneringen, med rekord i antall deltakende lag. Hele 17 lag og omlang 120 spillere gjestet Verket 14. januar. Det ble en flott turnering med mye godt spill, spennende kamper og masse idrettsglede. Årets seier gikk til Caravellen til Oddvar.
Vi har også vært helt på toppen av 3. divisjon etter enda to seire i Trondheim. Vi satser på flere
 
 
Og 2017 fortsetter.....

Søk