Ski

Ski, også kalt langrenn, er en vinteridrett hvor man tar ski på beina og går på dem over ulike distanser, enten individuelt eller på lag. Man kan gå i klassisk stil i et skispor, eller man kan gå fristil, hvor man skyver skiene utover fra kroppen slik skøyteløpere gjør.

Røros IL Ski er en undergruppe av Røros IL. Gruppa organiserer skiaktiviteter for barn og voksne i alle aldre, både treninger, treningsrenn og konkurranser på krets- og nasjonalt nivå. Senest i 2015 arrangerte Røros IL ski-NM.

Vi organiserer hovedsakelig aktiviteter innenfor langrenn, men samarbeider også med Røros Tur- og løypeforening om ukentlige renn i slalom og hopp i Åsgjerdet. 

 

Hvor skal du møte opp?

I lysløypa som starter ved Byggmakker/Bowlingen. Det hender seg også at vi trener i andre skiløyper på Røros og ved TOS Arena på Os. Informasjon om dette gis ut på forhånd.

 

Når skal du møte opp?

Vinter 2022/2023 (med oppstart 18. oktober): Tirsdager, kl. 17:30.

 

Hva trenger du for å være med?

Opp til 4.trinn: ett par ski, ett par staver og skisko.

De eldre (fra 4.trinn og oppover) bør ha: ett par skøyteski/staver og ett par klassiskski/staver, samt ett par kombisko.

Følg med: Det blir arrangert byttedager hvor man kan få tak i utstyr veldig billig!

Neste byttedag: LØRDAG, 5. NOVEMBER.

 

Hva koster det å være med?

Fra 4.trinn og nedover: 550 kr. (denne avgiften dekker alle idrettene i idrettslagets regi som barnet ønsker å være med på, uavhengig av hvilken og hvor mange) + medlemsavgift i idrettslaget.

Fra 4.trinn og oppover: mer informasjon kommer senere.

 

Serierenn i lysløypa:

På tirsdager arrangerer vi serierenn i lysløypa. Disse rennene er svært uhøytidlige. Du bestemmer selv om du vil gå på tid eller ikke, og det passer for liten eller stor. Det er en egen trimklasse for foreldre og andre interesserte.

Kvelden er delt inn slik at de som ønsker å gå uten tid starter først. Deretter starter de som vil gå på tid. Vi ønsker oss flere som vil gå på tid og håper det er mange som vil prøve seg på det.

Starttidspunkt uten tid er: kl 17:30

Starttidspunkt med tid er: kl. 18:30

 

Parkering når du skal på serierenn:

Det kan parkeres i grustaket midt over elva for tidtakerbua, så fremt det er fremkommelig over elveisen. Det er også mulig å parkere ved starten av Lysløypa ved "bowlingen".

 

Kuldegrense 

Vi møtes ikke hvis det blir kaldere enn -15C.

Er du i tvil kan du ringe "kuldetelefonen", tlf.nr: 953 69 203

 

Hvem kan du kontakte hvis du har spørsmål?

Leder for skigruppa, Eivind Langseth: leder.ski@roros-il.no, 95155545.

 

Hjertelig velkommen skal du være!

Gruppestyre - Ski

Leder: Eivind Langseth, leder.ski@roros-il.no

Styremedlemmer:

Christen Gullikstad, kasserer.ski@roros-il.no

Åsmund Morgestad

Katrine Aas

Silje Mari Heggdalsvik