Velkommen til Røros IL Frisbeegolf

Informasjon Røros IL Frisbeegolfbane

Idrettslaget har i dag en bane på 11 hull ved Kvitsanda. Anlegget ligger i dag i triangelet mellom fabrikken til Flokk, skogsbilveien til cross-anlegget og Sundveien.

Frisbeegolfbanen er gratis å benytte, og åpen for alle. Her kan man konkurrere med seg selv, eller andre.

Første tee er lett å finne. Ved østsiden av parkeringen står det en benk og du skal kaste ut ved siden av den. Parkering tilgjengelig ved Flokk på oppmerket område! Det er IKKE lov til å parkere i svingen mot hull 1 og hull 11!! Her må lastebiler som skal kjøre varer til og fra Flokk ha plass til å snu. Disker fra hull 11 kan også lett treffe din bil om du parkerer her. Vær vennlig å følge dette forbudet!

 

Vet du ikke hva frisbeegolf er?

Få en rask innføring til en ny og morsom aktivitet for hele familien:
Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull». En bane består som oftest av 9 eller 18 hull.

Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hinder og vanskeligheter. Banens vanskeligheter består dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller. Når det blåser vil vinden gjøre det enda mer utfordrende og spennende.

Utstyret
Man bruker spesielle frisbeer som er ganske små, harde og tunge i forhold til vanlige sendeplater. En slik golf-frisbee kalles ofte for en disk og man bruker forskjellige disker til forskjellige kast. Noen disker går lengre enn andre, men det er vanskeligere å kontrollere. Noen disker går høyre, noen går venstre og noen går rett fram. Det finnes «drivere» for å kaste langt og «midrange» for å kaste litt kortere men med mer kontroll. I tillegg brukes egne «puttere» som man kaster på kurven med. Puttere er ofte litt rundere og mykere og går rettere enn andre disker. Diskene lages i mange forskjellige plasttyper og farger. De aller fleste golfdisker veier 160-180 gram og koster 100-150 kroner. I Norge får man kjøpt slike disker hos vanlige sportsbutikker.

Kurven man kaster på er en metallkonstruksjon bestående av en rund kurv og med kjetting som henger over kurven. Kjettingen bremser opp disken slik at den faller ned i kurven. Kurvene er festet godt ned i bakken på alle etablerte baner, men det finnes også portable kurver som står på stativ og som kan brettes sammen for enkelt å kunne fraktes.

Regler
Det er alltid den spilleren som ligger lengst fra kurven som kaster først, selv om spilleren har kastet flere kast enn deg. Når man kommer fram til disken man har kastet skal det markeres med en markør/minidisk i forkant av disken før man fjerner den. På neste kast skal man stå med den fremste foten innenfor 0-30cm bak markøren i det man kaster neste kast.

Lander frisbeen i et tre og ikke kommer ned av seg selv skal neste kast tas rett under der frisbeen befinner seg. Dette gir ingen straffekast.

Kontaktinfo leder@roros-il.no

Fotokreditt bilde til høyre: Eli Marie Jensen/Arbeidets Rett